Nyheter från SF, Svenska Danssportförbundet

Då det inte arrangeras några tävlingar på plats, kommer det under hösten 2020 att finnas ett antal tävlingar online i Boogie Woogie och Rock'n'Roll inom WRRC.

För en tid sen skickade vi ut en enkät om Idrott för äldre, stort tack till er som svarade! RF har i den här satsningen skapat en möjlighet för föreningar att söka verksamhetsstöd för aktiviteter som riktas till målgruppen.

Stipendiet syftar till att stimulera unga, ambitiösa och utvecklingsbara dansare inom Danssportförbundet. Stipendiet ska vara eftersträvansvärt och därmed bidra till utveckling av individuella dansare likväl som av danssporten generellt.

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet. Idrottsföreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar.

DSF bjuder in till ännu ett digitalt möte angående corona-anpassad verksamhet. Ett öppet möte där föreningar kan dela erfarenheter under hösten som hittills gått.

Verksamhetsområde DHH bjuder in till utbildning för musikansvariga inom DHH.

Här lägger vi löpande upp information angående utvecklingen av Coronaviruset och vad det kommer att innebära för DSF.

Nu när A-klassdansarna har fått anmäla sig så finns det platser kvar på Team Sweden SLT:s träningsdag 18/10 så anmälan är nu öppen för B-klassdansare.

Förbundsstyrelsen har fastställt tävlingsavgifterna för 2021. Den ändring som skett gäller sanktionsavgift till tävling. Man har beslutat att sanktionsavgifterna ska vara enhetliga oavsett dansgren.

Regeringen har beslutat att ge idrottsrörelsen 1 miljard kronor i förlängt stöd på grund av corona. Inom kort kommer idrottsföreningar kunna ansöka om stöd för andra halvåret 2020.

Team Sweden SLT bjuder in till träningsdag i Helsingborg 18 oktober

Företaget Kaffekassan ger föreningar möjlighet att tjäna pengar genom att sälja kaffe av en lite lyxigare sort.

DSF är med i ett projekt om idrott för äldre, som RF äger. I och med det ska vi göra en kartläggning över våra föreningars medlemsstatistik och verksamhet för målgruppen så att vi kan skapa oss en utgångspunkt att jobba vidare från

Nu när A-klassdansarna har fått anmäla sig så finns det platser kvar på vår träningsdag 27/9, så anmälan är nu öppen för B-klassdansare.

Ny träningsdag i Gbg

(2020-08-26 18:36)